Tekenen
Tekenen is waar mijn hele online avontuur begonnen is. Als kind en puber hield ik steevast dagboeken bij, waar ik hier en daar een tekeningetje maakte in de kantlijn om een situatie te verduidelijken. Op een dag deelde ik zo’n tekening op Instagram, en heeft iets me gebeten om dit te blijven doen. Anderhalf jaar lang deelde ik dagelijks een ludieke cartoon online. Na verloop van tijd heb ik een webshop opgezet, kreeg ik mijn eerste opdrachten van bedrijven en schreef ik mijn debuutroman ‘Arlo’. Nu ben ik volledig zelfstandig en vormt tekenen een groot deel van mijn activiteiten. Ik werk voor uitgeverijen, individuen, organisaties en bedrijven… Alles is mogelijk, dat is het voordeel van zelfstandig zijn!

Wandelen
Enkele jaren geleden ben ik begonnen met wandelen, geïnspireerd door het verhaal van een andere vrouwelijke Belgische wandelaar. Ik heb toen de West Highland Way in Schotland gewandeld, en sinds die reis ben ik helemaal verkocht. Het alleen wandelen op meerdaagse tochten door Europa is sindsdien een jaarlijks terugkerend ritueel voor mij geworden. De bergen fungeren als buitengewone leermeesters en brengen me waardevolle lessen in assertiviteit, socialiteit en inventiviteit. Aanvankelijk deelde ik mijn avonturen alleen met vrienden en familie op YouTube, maar dit is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig YouTube-kanaal en blog. En nu snel, de bossen in!
Een uitgebreidere introductie van mijn wandelverhaal vind je hier.

Muziek
Uiteindelijk is mijn hele creatieve uitlaatklep begonnen bij muziek. Als kind spendeerde ik zowat al mijn buitenschoolse tijd op de muziekschool, en na mijn middelbare school heb ik een studie jazz-zang afgelegd aan de conservatoria van Gent, Rotterdam en Brussel. Tijdens die studie – die hier en daar wat vast liep – ben ik beginnen tekenen, en kwam muziek maken een tijd lang op de achtergrond terecht. Mijn liefde voor zang is echter nooit verdwenen; al vrij snel begon ik met het inspreken van reclamespotjes, terwijl mijn passie voor muziek maken geleidelijk aan weer terugkwam. Tegenwoordig maak ik deel uit van een jazz-a-capella-groep genaamd KOOR, en werk ik achter de schermen aan mijn eigen muzikale project. Maar alles op zijn tijd; ik geloof in het volgen van het natuurlijke ritme van het leven. Wat komt, dat komt, en grijp ik met beide handen vast!

Breng me een bezoekje op instagram @floordenil