Goede doel van het seizoen: herfst 2020

Bij het afrekenen krijg je bij het invoeren van je gegevens de optie om het bedrag van je aankoop af te ronden naar boven of zelf een klein bedrag in te geven. Dit bedrag zou gedoneerd worden aan ‘het goede doel van het seizoen’, maar wat is dit precies?

Ieder seizoen – dus elke drie maanden – ga ik op zoek naar een goed doel dat in die periode wel wat hulp kan gebruiken. Dit kan een mensenrechtenorganisatie zijn, een doel dat zich inzet voor de natuur, een doel dat zich inzet voor minderheidsgroepen… Alles is mogelijk!

Lees hieronder meer over het goede doel van de herfst van 2020: de Belgische Federatie van Voedselbanken.

HET GOEDE DOEL VAN HET SEIZOEN VAN DE HERFST VAN 2020 IS DE BELGISCHE FEDERATIE VAN VOEDSELBANKEN.

De winter komt eraan, corona is in volle omloop, de feestdagen zijn in aantocht: meer en meer mensen belanden onder de armoedegrens en zitten in geldnood om eten te kopen. Daarom koos ik de Belgische Federatie van Voedselbanken als Goede Doel van het Seizoen. Zij zamelen voedsel in voor iedereen die dit kan gebruiken. Nog beter: dit doen ze door o.a. landbouwoverschotten, overproductie in de voedingssector en niet meer verhandelbaar voedsel te recupereren. HOE COOL IS DA.

Ook zijn ze volledig vrij van een politieke kleur; ze maken binnen hun doelgroep geen onderscheid op vlak van filosofie, afkomst, taal of ras. Daarnaast zijn ze ook volledig vrij van een commerciële binding. Zo zijn ze dus toegankelijk voor iedereen!

Alle donaties die vòòr 1 januari worden gedaan in het winkelkarretje van de webshop – inclusief een donatie van mezelf – worden op 1 januari integraal overgeschreven naar de voedselbanken. Indien er begin december al een redelijke som bijeen is gespaard gebeurt er een tussentijdse storting van de donaties zodat die de Voedselbanken nog bereiken vòòr de kerstperiode.

Alvast een su-per-dikke merci voor een eventuele storting. Al die kleine beetjes bij elkaar maken grote sommen!

Goeie karmapunten!