Hier bloeit
iets moois

Woehoew, superleuk dat je de QR-code hebt gescand! Om de bijtjes de komende lente te verblijden heb ik je wat bloemenzaden meegestuurd. Waarom? Bloemetjes en bijtjes, moet ik je dat nog uitleggen? 😎

Schrik alleszins niet van de op het eerste zicht kleine hoeveelheid zaadjes: dit is nauwkeurig afgewogen twee gram, wat goed is voor het volzaaien van twee vierkante meter land! En geen nood voor de niet-groene vingers onder ons: het is su-per simpel om ze te planten. Wel nog even geduld, ze kunnen pas vanaf het midden van maart gezaaid worden!

Organiseer deze lente ook een fleurige
bijeenkomst met deze bloemen in de mix:

Bijenvoer

Bolderik

Cosmea

Gele Glanzenbloem

Goudsbloem

Korenbloem

Leeuwenbekje

Meisjesogen

Oost-Indische kers

Ridderspoor

Siererwt

Slangenkruid

Strobloem

Zeepkruid

Zinnia

Zo zaai je de bloemen:

Een bloemenmix zaaien is kinderspel! De zaden kunnen gezaaid worden vanaf het midden van maart (als het niet meer vriest) tot het midden van juni. Strooi de zaden uit over een stukje losliggende grond. Hoe minder onkruid, gras en wit zand te bespeuren zijn op dat stukje land, hoe beter. Om ze beter te kunnen strooien kan het handig zijn om de zaadjes eerst te vermengen met wat potgrond.

De zaden staan graag in volle zon en hebben niet gigantisch veel water nodig. Geef dus alleen wat water bij als het al dagen niet geregend heeft of wanneer we (nog maar eens) in een hittegolf terecht zijn gekomen. Let op: maai de bloemen eens ze uitgekomen zijn niet af, want dan groeien ze niet meer terug. Veel zaaiplezier!!

Ik wil graag jullie at-home-bloemenperkjes zien! Als je me een foto stuurt van de gezaaide zaadjes of je bloemenperkje in volle bloei maak je automatisch kans op een GIGA ECOLOGISCH PRETPAKKET t.w.v. €377,00! Lees hier wat je moet doen om deel te nemen aan de winactie.